top of page

Wat doe ik

SYSTEEMTHERAPIE

In een systeemtherapie wordt er gewerkt vanuit de basisveronderstelling dat alles en iedereen verbonden is, en voortdurend invloed op elkaar uitoefent. In therapie gaan we op zoek hoe je opnieuw connectie kan maken met jezelf, je geschiedenis, en de vele verbindingen waarin je leeft. Belangrijke verbindingen kunnen zijn: je gezin van herkomst, je partner, je eigen gezin, je werk, je vrije tijdsbesteding, sociale verwachtingen die we voelen, enz.

IMG_1196.JPG

INDIVIDUELE THERAPIE

In individuele systeemtherapie doen we gesprekken één op één. We exploreren samen waar je last van hebt en waar je graag verandering in wil. We denken na over waarom jij doet wat je doet, wat voor jou belangrijk is in het leven en hoe je je beslissingen hier op kan afstemmen. Op deze manier leer je je zelf beter kennen en begrijpen. 

Hoewel we slechts met twee in de kamer zitten, blijven we steeds de buitenwereld en vele anderen mee in de gesprekken binnen brengen. We verkennen samen hoe verschillende contexten invloed kunnen hebben op jouw gedrag en gevoel, en op dat van anderen. We zoeken hoe anderen invloed kunnen hebben op jou, en jij op hen.

RELATIETHERAPIE

Partnerrelaties zijn lang niet altijd gemakkelijk. Samen zijn en/of samen leven komt met een heleboel uitdagingen, emoties en verwarrende interacties. 

In gesprek onderzoeken we waar jullie in vastlopen, en hoe er opnieuw een ander soort dynamiek op gang gebracht kan worden. We houden rekening met de vele dingen die van buitenaf invloed kunnen hebben op de relatie: jullie eigen voorgeschiedenis, werkcontexten, sociale verwachtingen, enz. 

De gesprekken kunnen individueel of samen gevoerd worden. 

OUDERBEGELEIDING

Ouderschap is een veelbesproken topic. Alle ouders weten dat het grootbrengen van kinderen niet evident is. Toch ligt de lat heel hoog en worden ouders heel snel verantwoordelijk gesteld voor hoe het loopt in het leven van hun kind. 

Ik werk met ouders die zich zorgen maken over hun kinderen, zich machteloos voelen in de situatie en het gevoel hebben zichzelf te verliezen als persoon door de zorg voor hun kind(eren).

We onderzoeken welke factoren bijdragen aan het ontstaan en het in stand houden van de situatie, onderzoeken welke dynamieken er in het gezin ontstaan zijn doorheen de tijd, en hoe je hier als ouder opnieuw invloed kan op hebben. 

In deze gesprekken sta jij als ouder en als mens centraal. Ouderschap is een centraal thema, maar ook vele andere contexten kunnen en zullen onderwerp van gesprek zijn.

De gesprekken kunnen zowel individueel of als samen met anderen doorgaan. 

20210210_145745.jpg

HOE

We zullen voornamelijk samen spreken als manier om tot nieuwe inzichten en ervaringen te komen.  Naast spreken werk ik ook graag met andere methodieken om jouw beleving verder te verdiepen of om meer zicht te krijgen op een complexe situatie. Dit kan gaan van schema's op papier, werken met metaforen, creatief materiaal, enz.

samenwerking

SAMENWERKING

Soms kan het interessant zijn om samenwerkingen met andere hulpverleners op te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan een psychiater, een kinesist, een coach, ... Indien dit een meerwaarde kan betekenen voor jou gaan we samen op zoek wie een goede aanvulling kan zijn op het lopende traject.

bottom of page